Jemná borůvková zmrzlina s citrónovou příchutí. Podávat můžeme s karamelem, šlehačkou nebo čerstvým ovocem. Zmrzlinu můžeme udělat z jakéhokoliv sezónního ovoce.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Borůvky s cukrem si vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
Přidáme vanilkový cukr, citrónovou šťávu a necháme vařit do změknutí. Poté necháme vychladnout.
Vychladnutou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemno.
Přimícháme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání a znovu promixujeme.
Směs nalijeme do formiček a necháme zmrznout v mrazáku.
Po zmrznutí můžeme podávat s karamelem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 216.45 kcal |
Protein: 1.44 g |
Sacharidy: 24.75 g |
z toho cukr: 23.76 g |
Tuk: 12.63 g |
z toho nas. MK: 7.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3374-boruvkova-zmrzlina