Borůvková zmrzlina

Jemná borůvková zmrzlina s citrónovou příchutí. Podávat můžeme s karamelem, šlehačkou nebo čerstvým ovocem. Zmrzlinu můžeme udělat z jakéhokoliv sezónního ovoce.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Borůvky s cukrem si vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
  2. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou šťávu a necháme vařit do změknutí. Poté necháme vychladnout.
  3. Vychladnutou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemno.
  4. Přimícháme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání a znovu promixujeme.
  5. Směs nalijeme do formiček a necháme zmrznout v mrazáku.
  6. Po zmrznutí můžeme podávat s karamelem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 216.45 kcal | Protein: 1.44 g | Sacharidy: 24.75 g | z toho cukr: 23.76 g | Tuk: 12.63 g | z toho nas. MK: 7.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3374-boruvkova-zmrzlina