Red velvet cupcakes

Toužíte po krásně sametových cupcakes? Pak určitě vyzkoušejte Red Velvet! Budou se vám rozplývat na jazyku.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Než se pustíte do míchání těsta, zapněte si troubu na 180 stupňů. A začneme krémem, který je velmi jednoduchý.
2.
Krém: Na ten potřebujete jedno mascarpone, jednu šlehačku ke šlehání a cukr moučku podle chuti. Nejprve začněte šlehat šlehačku do požadované konzistence, poté k ní přidávejte po troškách mascarpone a úplně na závěr moučkový cukr. Krém by měl být krásně jemný a neměly by v něm být absolutně žádné hrudky. Také by vám neměl téct. Ale pokud vaše konzistence bude přece jen řídká, můžete použít ztužovač do smetany, kterým krém ještě zachráníte.
3.
Těsto: Začněte máslovým základem. Během šlehání másla do něj postupně přidávejte cukr. Nesypte ho tam najednou. Máslo se s cukrem totiž musí krásně propojit a zašlehat rovnoměrně. Poté přidejte vejce. Když se nám podaří takto ušlehat máslo, do další misky si prosejte všechny ostatní ingredience. Prosít ingredience je dobré proto, aby ve finále bylo těsto krásně jemné, nadýchané a zabránilo se nevzhledným hrudkám.
4.
Takto přesáté ingredience nasypeme do máslového základu a pečlivě promícháme do celistvé hmoty, kterou následně plníme do předem připravených formiček, a poté je vložíme do trouby, kde pečeme zhruba 30 minut. Je ale dobré korpusy 10 minut před vytažením zkontrolovat špejlí, zda jsou hotové nebo zda je potřeba jim ještě chvilku dát.
5.
Až budou vaše cupcakes upečené, nechte je vychladnout, a až po vychladnutí je zdobte krémem. V letních dnech je můžete ještě dozdobit čerstvým ovocem.

Od: KateřinaS, 19.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: KateřinaS
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
246.11 kcal
Protein
3.01 g
Sacharidy
z toho cukr
18.96 g
11.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.79 g
11.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama