Red velvet cupcakes

Toužíte po krásně sametových cupcakes? Pak určitě vyzkoušejte Red Velvet! Budou se vám rozplývat na jazyku.

Ingredience (12 x porce)

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Než se pustíte do míchání těsta, zapněte si troubu na 180 stupňů. A začneme krémem, který je velmi jednoduchý.
  2. Krém: Na ten potřebujete jedno mascarpone, jednu šlehačku ke šlehání a cukr moučku podle chuti. Nejprve začněte šlehat šlehačku do požadované konzistence, poté k ní přidávejte po troškách mascarpone a úplně na závěr moučkový cukr. Krém by měl být krásně jemný a neměly by v něm být absolutně žádné hrudky. Také by vám neměl téct. Ale pokud vaše konzistence bude přece jen řídká, můžete použít ztužovač do smetany, kterým krém ještě zachráníte.
  3. Těsto: Začněte máslovým základem. Během šlehání másla do něj postupně přidávejte cukr. Nesypte ho tam najednou. Máslo se s cukrem totiž musí krásně propojit a zašlehat rovnoměrně. Poté přidejte vejce. Když se nám podaří takto ušlehat máslo, do další misky si prosejte všechny ostatní ingredience. Prosít ingredience je dobré proto, aby ve finále bylo těsto krásně jemné, nadýchané a zabránilo se nevzhledným hrudkám.
  4. Takto přesáté ingredience nasypeme do máslového základu a pečlivě promícháme do celistvé hmoty, kterou následně plníme do předem připravených formiček, a poté je vložíme do trouby, kde pečeme zhruba 30 minut. Je ale dobré korpusy 10 minut před vytažením zkontrolovat špejlí, zda jsou hotové nebo zda je potřeba jim ještě chvilku dát.
  5. Až budou vaše cupcakes upečené, nechte je vychladnout, a až po vychladnutí je zdobte krémem. V letních dnech je můžete ještě dozdobit čerstvým ovocem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 246.11 kcal | Protein: 3.01 g | Sacharidy: 18.96 g | z toho cukr: 11.14 g | Tuk: 17.79 g | z toho nas. MK: 11.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3340-red-velvet-cupcakes