Domácí vafle
- Přidat foto
-
Reklama
Hledáte ten nejlepší recept na vafle? Čtěte dál! Belgické vafle jsou křupavá pochoutka, každý je někdy ochutnal. Lze je připravit na sladký i slaný způsob. Připravte si je podle skvělého receptu se třemi skvělými tipy, díky kterým budou ty vaše naprosto dokonalé.
Pokud nemáte elektrický vaflovač a nevlastníte ani nástavec k toasteru, můžete použít silikonovou formu do trouby, vaše vafle budou méně křupavé, ale stále skvělé.
3 tipy jak je mít dokonalé
Tip číslo 1: Nahraďte část mouky škrobem. V surovinách je uveden kukuřičný škrob, který učiní těsto kompaktní
Tip číslo 2: Nepoužívejte podmáslí, jogurty nebo skyr. Používejte výhradně mléko. Tuk dodáte máslem, s konzistencí pomůže škrob. Není třeba použít nic jiného než mléko.
Tip číslo 3: Oddělte bílky a žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Ingredience
Postup přípravy
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
348.89 kcal |
Protein |
7.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.89 g
2.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.71 g
11.71 g
|