Višně nakládané v rumu
Višně v rumu jsou výborné na dozdobení nejrůznějších dezertů. Hodí se na řezy, pod želé i do zmrzlinových pohárů. Připravte si je včas, potřebují dlouhé týdny v chladu a temnu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Višně zbavíme stopek a propláchneme. Připravíme si přesnídávkové skleničky. Ty prolijeme vařící vodou, víčka vyvaříme. Sklenice i víčka necháme proschnout.
2.
Každou skleničku naplníme višněmi a přidáme špetku skořice. Kompletně zasypeme cukrem, dokud je ve skleničce místo, sypeme cukr.
3.
Nakonec zalijeme rumem až po okraj. Dobře uzavřeme, víčka můžeme zajistit celofánem.
4.
Dáme do chladné a temné místnosti na 6 týdnů. V prvním týdnu několikrát otáčíme na víčka a zpět.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
169.48 kcal |
Protein |
0.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.68 g
27.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.07 g
0.01 g
|
Reklama
Reklama