Domácí majonéza

  • Přidat foto

Čerstvá domácí majonéza je skvělá a bez konzervačních látek. Hodí se do nejrůznějších salátů, třeba do štědrovečerního bramborového.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny suroviny si vytáhněte z lednice s předstihem, aby měly pokojovou teplotu. Smíchejte oba oleje a připravte si je k ruce.
2.
Do vysoké a úzké nádoby dejte vejce, přidejte sůl a hořčici a začněte šlehat tyčovým mixérem. Jakmile bude směs houstnout přidejte po kapkách olej. Opravdu přidávejte velmi zvolna, rozhodně jej tam nesmíte nalít. Šlehejte do zhoustnutí, doba šlehání je asi 3 minuty.
3.
Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a dejte do lednice.

Od: Iva V, 6.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
5 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, vajíčka, za studena, vegetariánské, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
53.89 kcal
Protein
0.33 g
Sacharidy
z toho cukr
0.14 g
0.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.77 g
0.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.