Čerstvá domácí majonéza je skvělá a bez konzervačních látek. Hodí se do nejrůznějších salátů, třeba do štědrovečerního bramborového.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Všechny suroviny si vytáhněte z lednice s předstihem, aby měly pokojovou teplotu. Smíchejte oba oleje a připravte si je k ruce.
Do vysoké a úzké nádoby dejte vejce, přidejte sůl a hořčici a začněte šlehat tyčovým mixérem. Jakmile bude směs houstnout přidejte po kapkách olej. Opravdu přidávejte velmi zvolna, rozhodně jej tam nesmíte nalít. Šlehejte do zhoustnutí, doba šlehání je asi 3 minuty.
Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a dejte do lednice.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 53.20 kcal |
Protein: 0.31 g |
Sacharidy: 0.16 g |
z toho cukr: 0.03 g |
Tuk: 5.78 g |
z toho nas. MK: 0.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2253-domaci-majoneza