Klíčové slovo „alobal“

Používáte alobal v kuchyni? Získejte z něj maximum!

Zatímco jedni na stříbrolesklou fólii z hliníku nedají dopustit, jiní v ní vidí nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zapudit co nejdál od dveří kuchyně. Řeč je samozřejmě o alobalu. Ten se pro potravinářské účely vyrábí hned v několika tloušťkách a při správné aplikaci se z něho stává šikovný kuchyňský pomocník. Mrkněte s námi, jak na něj.

Je používání hliníkové folie bezpečné?

Na začátku se na hliník trošku zevrubněji podíváme. Tento kov se vyskytuje úplně všude kolem nás, je uměle přidáván do kosmetických přípravků, tetrapakových obalů, cigaret, léků či vakcín, takže snažit se mu vyhnout, je absolutně nemožné. Obávaný hliník najdeme například v plechovkách či konzervách s potravinami, v plechovkách s nápoji (kyselý nápoj = největší riziko), ve víčkách u jogurtů, v antiperspirantech, některých zubních pastách, v soli, nebo třeba vlhčených ubrouscích a v dalších stovkách produktů.