Anglické snídaňové muffiny

Připravte si toto anglosaské pečivo doma, není to nic složitého. Nenechte se zmást názvem, anglické muffiny jsou houstičky opečené na pánvi, vhodné k podávání s vejci nebo masem. I opečený anglický muffin namazaný máslem a džemem je výbornou snídaní. Zvláštností při přípravě je použití kukuřičné mouky na posypání. Pokud ji doma nemáte a nechce se vám ji shánět, použijte krupici, případně hrubou mouku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  kus

Postup přípravy

1.
Nejprve si v míse smíchejte sušené droždí, teplou vodu a počkejte 10 minut. Pak vmíchejte rostlinný olej nebo rozpuštěné máslo, sůl a mouku.
2.
Hněťte ručně nebo v robotu alespoň 10 minut. Pokud bude těsto stále lepivé, opatrně přidejte ještě mouku. Záleží na jejím namletí, jak bude sát vodu, takže se může stát, že naopak bude těsto moc tuhé a bude potřeba zředit.
3.
Těsto přesuňte do vymaštěné mísy a zakryjte ji potravinářskou folií. Nechte kynout hodinu, nebo méně pokud máte v kuchyni teplo, dokud těsto nezdvojnásobí svou velikost.
4.
Těsto rozdělte na cca 10 kusů a v ruce z nich vyválejte kuličky a každou kuličku rozplácněte na cca 2 cm tlusté placky.
5.
Plech si vyložte pečícím papírem a vysypte ho kukuřičnou moukou. Placky na plech vyskládejte, poprašte kukuřičnou moukou i navrchu a nechte další půl hodinu nakynout přikryté utěrkou.
6.
Rozpalte si pánev na střední teplotu. Nejlepší je použít pánev litinovou, ale pokud jí nemáte, nevadí, pohodlně lze použít i klasickou teflonovou. Muffiny pečte nasucho asi 9 minut přikryté pokličkou a pak otočte a pečte ještě 5 minut bez poklice.
7.
Pečte muffiny v dostatečném rozestupu, budou se zvětšovat. Záleží na velkosti vaší pánve. Po upečení je nechte vychladnout a před podáváním je rozřízněte na půl jako hamburgerovou housku.
8.
Muffiny jsou výborné s míchanými vejci, vepřovým karbanátkem, na sladko a jsou skvělé i jako pečivo pod vejce Benedikt.

Od: Jana Qara, 26.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
15 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 10 × kus
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × kus = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kus
Energetická hodnota
156.14 kcal
Protein
3.83 g
Sacharidy
z toho cukr
26.60 g
1.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.11 g
0.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama