Sirup z černých jeřabin, dělaný za studena
Sirup, který má výraznou sladkokyselou chuť. V sirupu jsou zachované všechny vitamíny, protože je dělaný metodou za studena. Chce to trochu práce, ale výsledek je perfektní.
Reklama
Postup přípravy
1.
Jeřabiny si opláchneme, otrháme stopky a vložíme do hrnce.
2.
Zalijeme litrem chladné převařené vody, přidáme kyselinu citronovou, promícháme aby se nám rozpustila. Vložíme do lednice na 2 dny.
3.
Po uležení přecedíme do čistého hrnce a všechny bobule postupně mačkáme nejlépe rukou, aby jsme z jeřabin dostali všechnu šťávu.
4.
Přisypeme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Slijeme do lahví a uložíme do lednice.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
154.80 kcal |
Protein |
0.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.99 g
39.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.00 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama