Sirup z černých jeřabin, dělaný za studena

Sirup, který má výraznou sladkokyselou chuť. V sirupu jsou zachované všechny vitamíny, protože je dělaný metodou za studena. Chce to trochu práce, ale výsledek je perfektní.

Ingredience (50 x porce)

Postup přípravy

  1. Jeřabiny si opláchneme, otrháme stopky a vložíme do hrnce.
  2. Zalijeme litrem chladné převařené vody, přidáme kyselinu citronovou, promícháme aby se nám rozpustila. Vložíme do lednice na 2 dny.
  3. Po uležení přecedíme do čistého hrnce a všechny bobule postupně mačkáme nejlépe rukou, aby jsme z jeřabin dostali všechnu šťávu.
  4. Přisypeme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Slijeme do lahví a uložíme do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 154.80 kcal | Protein: 0.00 g | Sacharidy: 39.99 g | z toho cukr: 39.92 g | Tuk: 0.00 g | z toho nas. MK: 0.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3203-sirup-z-cernych-jerabin-delany-za-studena