Sirup, který má výraznou sladkokyselou chuť. V sirupu jsou zachované všechny vitamíny, protože je dělaný metodou za studena. Chce to trochu práce, ale výsledek je perfektní.
Ingredience (50 x porce)
Postup přípravy
Jeřabiny si opláchneme, otrháme stopky a vložíme do hrnce.
Zalijeme litrem chladné převařené vody, přidáme kyselinu citronovou, promícháme aby se nám rozpustila. Vložíme do lednice na 2 dny.
Po uležení přecedíme do čistého hrnce a všechny bobule postupně mačkáme nejlépe rukou, aby jsme z jeřabin dostali všechnu šťávu.
Přisypeme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Slijeme do lahví a uložíme do lednice.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 154.80 kcal |
Protein: 0.00 g |
Sacharidy: 39.99 g |
z toho cukr: 39.92 g |
Tuk: 0.00 g |
z toho nas. MK: 0.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3203-sirup-z-cernych-jerabin-delany-za-studena