Srnčí hřbet s piškoty

Jednoduchý dezert, který v řezu krásně vypadá, přitom není náročný na suroviny. Při přípravě zabavíte i děti, nejvíce si užívají házení piškotů do těsta. Kdo peče bez dětí může piškoty do těsta naskládat po dvou párech vedle sebe a mít v řezu kočičí oči.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve slepte piškoty marmeládou a pokapejte je v míse rovnoměrně rumem. Nechejte v míse.
2.
Rozdělte žloutky a bílky. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a přidejte změklou heru.
3.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem. V jiné míse ušlehejte sníh z bílků.
4.
Do žloutků přimíchejte směs mouky a mléko. Nakonec opatrně zamíchejte sníh.
5.
Polovinu vlijte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného srnčího hřbetu.
6.
Vezměte slepené piškoty a poskládejte je do těsta po délce a vždy pár proti sobě (piškoty „se dívají“ na dlouhé strany formy). Vlijte druhou polovinu těsta.
7.
Pečte na 180 stupňů asi 30 až 40 minut. Hotové můžete polít čokoládovou polevou.

Od: Ráďa 78, 5.11.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
210.18 kcal
Protein
3.82 g
Sacharidy
z toho cukr
26.85 g
14.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.17 g
3.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama