Sirup z bezinek
Plody bezu černého právě dozrávají, tak si jich taky pár natrhejte. Jen nezapomeňte, že v syrovém stavu jsou jedovaté. Musí se proto vždy převařit! Pak už je jejich konzumace bezpečná. Vyrábět z nich můžete šťávu, povidla nebo třeba sirup podle tohoto receptu. Když ho zavaříte, vydrží vám ve spíži až do jara.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Bez nejprve oberte a zbavte ho zelených nebo oschlých kuliček. Pak kuličky umyjte a vložte je do většího hrnce. Pořádně je rozmačkejte nebo podrťte, ať pustí šťávu. Přisypte cukr, kyselinu a vlijte vodu. Vše promíchejte a dejte vařit. Poté, co směs začne vřít, vařte ještě 15 minut.
                2.
                    Tekutinu sceďte přes jemné sítko a bezinkovou šťávu dejte znovu do hrnce. Do teplé tekutiny přidejte lžíce medu a směs promíchejte. Vařte dalších 15 minut a pak odstavte. To už by měla mít tekutina hustší sirupovou konzistenci.
                3.
                    Hotový sirup plňte do sterilovaných sklenic a lahví a dobře zavíčkujte. A je hotovo! Chuť bezinkového sirupu je trošku trpká, ale moc dobrá.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 85.40 kcal | 
| Protein | 0.01 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 22.15 g 22.12 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 0.00 g 0.00 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 

