Vietnamský dezert z dýně a mungo fazolí (chè bí đỏ đậu xanh)
Nízkokalorický a zdravý dezert z dýně a mungo fazolek původem z Vietnamu.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mungo fazole opláchneme a necháme asi hodinu namočené ve vodě. V mezičase si nakrájíme dýni na měsíčky a poté na tenké plátky.
2.
Nakrájenou dýni přidáme do hrnce, mungo zcedíme a přidáme k dýni. Nalijeme vodu a přivedeme k varu, ztáhneme oheň a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud nebude dýně i fazole měkké.
3.
Poté přidáme cukry. V hrnci i s vodou dýni rozšťoucháme. Vaříme dalších 10 minut, dokud nezískáme kašovitou konzistenci. Kdo má radši řidší, může přidat ještě další vodu.
4.
Odstavíme z ohně. Může se podávat s kokosovým mlékem teplé nebo studené.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč |
Kategorie: | dezert, asijská, Valentýn, vegetariánské, veganské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
147.52 kcal |
Protein |
6.75 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.12 g
12.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.37 g
0.08 g
|