Vietnamský dezert z dýně a mungo fazolí (chè bí đỏ đậu xanh)

Nízkokalorický a zdravý dezert z dýně a mungo fazolek původem z Vietnamu.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Mungo fazole opláchneme a necháme asi hodinu namočené ve vodě. V mezičase si nakrájíme dýni na měsíčky a poté na tenké plátky.
2.
Nakrájenou dýni přidáme do hrnce, mungo zcedíme a přidáme k dýni. Nalijeme vodu a přivedeme k varu, ztáhneme oheň a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud nebude dýně i fazole měkké.
3.
Poté přidáme cukry. V hrnci i s vodou dýni rozšťoucháme. Vaříme dalších 10 minut, dokud nezískáme kašovitou konzistenci. Kdo má radši řidší, může přidat ještě další vodu.
4.
Odstavíme z ohně. Může se podávat s kokosovým mlékem teplé nebo studené.

Od: Snuttig&Nici, 9.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 2 hod 30 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 9 Kč za porci
Kategorie: dezert, asijská, Valentýn, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
99.28 kcal
Protein
6.75 g
Sacharidy
z toho cukr
29.12 g
12.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.37 g
0.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí