Vietnamský dezert z dýně a mungo fazolí (chè bí đỏ đậu xanh)

Nízkokalorický a zdravý dezert z dýně a mungo fazolek původem z Vietnamu.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Mungo fazole opláchneme a necháme asi hodinu namočené ve vodě. V mezičase si nakrájíme dýni na měsíčky a poté na tenké plátky.
  2. Nakrájenou dýni přidáme do hrnce, mungo zcedíme a přidáme k dýni. Nalijeme vodu a přivedeme k varu, ztáhneme oheň a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud nebude dýně i fazole měkké.
  3. Poté přidáme cukry. V hrnci i s vodou dýni rozšťoucháme. Vaříme dalších 10 minut, dokud nezískáme kašovitou konzistenci. Kdo má radši řidší, může přidat ještě další vodu.
  4. Odstavíme z ohně. Může se podávat s kokosovým mlékem teplé nebo studené.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 176.55 kcal | Protein: 6.86 g | Sacharidy: 31.36 g | z toho cukr: 20.87 g | Tuk: 0.74 g | z toho nas. MK: 0.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1462-vietnamsky-dezert-z-dyne-a-mungo-fazoli-che-bi-do-dau-xanh