Turecké placky
Placky, které jsou sladké, lehké a zároveň z Turecka? Ocení děti i dospělí. Tyto placky zvládne každý a je to příjemná změna místo obyčejných palačinek.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    V míse smícháme mouku, vodu, olej a zpravujeme těsto.  Pokud je moc lepkave, přidáme více mouky nebo naopak trochu vody.
                2.
                    Dáme na 10-15 min odležet do lednice.
                3.
                    V malé misce smícháme zbytek surovin - cukry a skořici.
                4.
                    Těsto vyndáme a rozdělíme na 4 kusy.   Každý kus vyválíme do tenka, ale tak, aby se těsto neprotrhlo.
                5.
                    Na půl placky dáme 2-4 lžíce sypké směsi, překryjeme a pomocí vidličky spojíme kraje, aby náplň nevytékala.
                6.
                    Pánev si trochu potřeme olejem, a přidáme placky, z obou stran 2-3 minuty opečeme - poznáte to podle hnědých nafouklin, které se začnou objevovat a jakmile máte z obou stran, máte hotovo.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                210.86 kcal  | 
            
Protein  | 
                3.45 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     35.76 g 
                    12.42 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     5.43 g 
                    0.58 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  




