Uzený sýr s chilli a tymiánem

Tento recept je ideální pokud rádi udíte. Sýr je hotový rychleji než maso a tak při čekání na maso, můžete zakousnout sýr.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Sýr nakrájíme na menší kostky, vložíme do misky.
2.
Přidáme nasekanou chilli papričku, chilli mleté, tymián a promícháme.
3.
Vezmeme si dvě silonové punčochy, které vložíme do sebe, tak aby jsme měli dvojitý obal. Punčochy naplníme sýrem, aby nám vznikl bochánek a pevně zavážeme.
4.
Zavěsíme do rozehřáté udírny a při teplotě 60 stupňů udíme 5 hodin.
5.
Poté sýr zavěsíme na chladné místo a necháme vychladnout. Musí úplně ztuhnout než ho budeme krájet.

Od: Petuler, 16.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
5 hod vaření
5 hod 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
180.01 kcal
Protein
12.56 g
Sacharidy
z toho cukr
1.01 g
0.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.89 g
8.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama