Tento recept je ideální pokud rádi udíte. Sýr je hotový rychleji než maso a tak při čekání na maso, můžete zakousnout sýr.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Sýr nakrájíme na menší kostky, vložíme do misky.
Přidáme nasekanou chilli papričku, chilli mleté, tymián a promícháme.
Vezmeme si dvě silonové punčochy, které vložíme do sebe, tak aby jsme měli dvojitý obal. Punčochy naplníme sýrem, aby nám vznikl bochánek a pevně zavážeme.
Zavěsíme do rozehřáté udírny a při teplotě 60 stupňů udíme 5 hodin.
Poté sýr zavěsíme na chladné místo a necháme vychladnout. Musí úplně ztuhnout než ho budeme krájet.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 180.01 kcal |
Protein: 12.56 g |
Sacharidy: 1.01 g |
z toho cukr: 0.92 g |
Tuk: 13.89 g |
z toho nas. MK: 8.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3400-uzeny-syr-s-chilli-a-tymianem