Uzený sýr s chilli a tymiánem

Tento recept je ideální pokud rádi udíte. Sýr je hotový rychleji než maso a tak při čekání na maso, můžete zakousnout sýr.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Sýr nakrájíme na menší kostky, vložíme do misky.
  2. Přidáme nasekanou chilli papričku, chilli mleté, tymián a promícháme.
  3. Vezmeme si dvě silonové punčochy, které vložíme do sebe, tak aby jsme měli dvojitý obal. Punčochy naplníme sýrem, aby nám vznikl bochánek a pevně zavážeme.
  4. Zavěsíme do rozehřáté udírny a při teplotě 60 stupňů udíme 5 hodin.
  5. Poté sýr zavěsíme na chladné místo a necháme vychladnout. Musí úplně ztuhnout než ho budeme krájet.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 180.01 kcal | Protein: 12.56 g | Sacharidy: 1.01 g | z toho cukr: 0.92 g | Tuk: 13.89 g | z toho nas. MK: 8.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3400-uzeny-syr-s-chilli-a-tymianem