Domácí husté salko do krémů

  • Přidat foto

K domácí přípravě salka jsem se uchýlila poté, co jsem jej po 3 dny nesehnala v obchodě a krém už nemohl déle čekat. Od té doby jej připravuji pravidelně. Když jej potřebuji ve větším množství, dávku násobím.

Pro přípravu je nezbytný kvalitní hrnec se silnějším dnem, aby se salko nepřipalovalo.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko smícháme s cukrem a máslem a přivedeme k varu. Jakmile začne probublávat, snížíme teplotu. Necháme probublávat na mírný stupeň asi 15 až 20 minut.
2.
Zvýšíme teplotu (ne naplno) a necháme vařit dalších 15 minut prudčeji. Hmota bude hodně probublávat a postupně začne houstnout. Často promícháváme.
3.
Nakonec zhoustne a začne se při míchání táhnout. Pozor na připálení. Vypneme a necháme vychladnout. Po vychladnutí bude ještě tužší. Pak se s ní dobře pracuje do krémů.

Od: Iva V, 23.12.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 min příprava
30 min vaření
33 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, jogurt/mléko, vegetariánské, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,690.10 kcal
Protein
15.43 g
Sacharidy
z toho cukr
304.59 g
304.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.76 g
30.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí