Domácí husté salko do krémů

K domácí přípravě salka jsem se uchýlila poté, co jsem jej po 3 dny nesehnala v obchodě a krém už nemohl déle čekat. Od té doby jej připravuji pravidelně. Když jej potřebuji ve větším množství, dávku násobím.

Pro přípravu je nezbytný kvalitní hrnec se silnějším dnem, aby se salko nepřipalovalo.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Mléko smícháme s cukrem a máslem a přivedeme k varu. Jakmile začne probublávat, snížíme teplotu. Necháme probublávat na mírný stupeň asi 15 až 20 minut.
  2. Zvýšíme teplotu (ne naplno) a necháme vařit dalších 15 minut prudčeji. Hmota bude hodně probublávat a postupně začne houstnout. Často promícháváme.
  3. Nakonec zhoustne a začne se při míchání táhnout. Pozor na připálení. Vypneme a necháme vychladnout. Po vychladnutí bude ještě tužší. Pak se s ní dobře pracuje do krémů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,690.10 kcal | Protein: 15.43 g | Sacharidy: 304.59 g | z toho cukr: 304.27 g | Tuk: 50.76 g | z toho nas. MK: 30.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2914-domaci-huste-salko-do-kremu