Přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce

Pokud klasické máslo zbavíte vody a mléčných bílkovin, vznikne máslo přepuštěné (ghí). Přepuštěné máslo vydrží v uzavřené sklenici i několik měsíců, zvyšuje se také jeho bod zakouření - je tedy vhodné na smažení.

Reklama

Ingredience

Množství na
  lžíce

Postup přípravy

1.
Máslo dejte do pomalého hrnce. Poklici nechte trošku pootevřenou, aby mohla unikat pára.
2.
Vařte na vysoký stupeň asi 4 hodiny.
3.
Sceďte přes plátno (mlékařský filtr, několik vrstev gázy, apod.), uzavřete do sklenic a nechte zchladnout
4.
Skladujte v chladu a suchu. Můžete skladovat v lednici, není to však nutné.

Od: BunTom, 28.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
4 hod vaření
4 hod 5 min celkem
Množství: 58 × lžíce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × lžíce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × lžíce
Energetická hodnota
123.62 kcal
Protein
0.15 g
Sacharidy
z toho cukr
0.01 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.98 g
8.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama