Domácí tortilla s celozrnnou moukou

Tortillu máme doma všichni rádi, a proto ji často připravuji na svačiny. Používám směs s celozrnnou moukou. S těstem se ale pracuje hůře, než když zvolíte klasické provedení z hladké mouky. Mám ráda tortilly křupavé, propékám je více. Za křupavou tortillu zaplatíte drobnou daň, půjde hůře stočit.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do mísy dáme celozrnnou mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme sůl. Přilejeme olej a vodu a zamícháme. Vznikne lepivá kaše.
2.
Postupně přisypáváme hladkou mouku a vypracujeme rukou. Těsto bude pružné a nebude lepit. Necháme hodinu pod utěrkou v pokojové teplotě.
3.
Vypracujeme menší kuličky. Velikost, kterou sevřete v obou dlaních. Z těsta je asi 5 tortill.
4.
Válečkem vyválíme velmi tenkou placku. Je třeba trpělivost. Opékáme na suché pánvi asi 3 minuty z každé strany, často i méně. Během opékání se na placce budou objevovat puchýře.
5.
Necháme vychladnout a plníme.

Od: Iva V, 12.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 8 Kč za porci
Kategorie: přílohy, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
782.36 kcal
Protein
18.22 g
Sacharidy
z toho cukr
109.59 g
1.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.13 g
4.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí