Domácí tortilla s celozrnnou moukou

Tortillu máme doma všichni rádi, a proto ji často připravuji na svačiny. Používám směs s celozrnnou moukou. S těstem se ale pracuje hůře, než když zvolíte klasické provedení z hladké mouky. Mám ráda tortilly křupavé, propékám je více. Za křupavou tortillu zaplatíte drobnou daň, půjde hůře stočit.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy dáme celozrnnou mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme sůl. Přilejeme olej a vodu a zamícháme. Vznikne lepivá kaše.
2.
Postupně přisypáváme hladkou mouku a vypracujeme rukou. Těsto bude pružné a nebude lepit. Necháme hodinu pod utěrkou v pokojové teplotě.
3.
Vypracujeme menší kuličky. Velikost, kterou sevřete v obou dlaních. Z těsta je asi 5 tortill.
4.
Válečkem vyválíme velmi tenkou placku. Je třeba trpělivost. Opékáme na suché pánvi asi 3 minuty z každé strany, často i méně. Během opékání se na placce budou objevovat puchýře.
5.
Necháme vychladnout a plníme.

Od: Iva V, 12.3.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: přílohy, vegetariánské, veganské, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
794.65 kcal
Protein
19.07 g
Sacharidy
z toho cukr
100.70 g
0.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.38 g
3.93 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama