Tortillu máme doma všichni rádi, a proto ji často připravuji na svačiny. Používám směs s celozrnnou moukou. S těstem se ale pracuje hůře, než když zvolíte klasické provedení z hladké mouky. Mám ráda tortilly křupavé, propékám je více. Za křupavou tortillu zaplatíte drobnou daň, půjde hůře stočit.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Do mísy dáme celozrnnou mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme sůl. Přilejeme olej a vodu a zamícháme. Vznikne lepivá kaše.
Postupně přisypáváme hladkou mouku a vypracujeme rukou. Těsto bude pružné a nebude lepit. Necháme hodinu pod utěrkou v pokojové teplotě.
Vypracujeme menší kuličky. Velikost, kterou sevřete v obou dlaních. Z těsta je asi 5 tortill.
Válečkem vyválíme velmi tenkou placku. Je třeba trpělivost. Opékáme na suché pánvi asi 3 minuty z každé strany, často i méně. Během opékání se na placce budou objevovat puchýře.
Necháme vychladnout a plníme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 794.65 kcal |
Protein: 19.07 g |
Sacharidy: 100.70 g |
z toho cukr: 0.20 g |
Tuk: 30.38 g |
z toho nas. MK: 3.93 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1539-domaci-tortilla-s-celozrnnou-moukou