Domácí tortilla s celozrnnou moukou

Tortillu máme doma všichni rádi, a proto ji často připravuji na svačiny. Používám směs s celozrnnou moukou. S těstem se ale pracuje hůře, než když zvolíte klasické provedení z hladké mouky. Mám ráda tortilly křupavé, propékám je více. Za křupavou tortillu zaplatíte drobnou daň, půjde hůře stočit.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme celozrnnou mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přisypeme sůl. Přilejeme olej a vodu a zamícháme. Vznikne lepivá kaše.
  2. Postupně přisypáváme hladkou mouku a vypracujeme rukou. Těsto bude pružné a nebude lepit. Necháme hodinu pod utěrkou v pokojové teplotě.
  3. Vypracujeme menší kuličky. Velikost, kterou sevřete v obou dlaních. Z těsta je asi 5 tortill.
  4. Válečkem vyválíme velmi tenkou placku. Je třeba trpělivost. Opékáme na suché pánvi asi 3 minuty z každé strany, často i méně. Během opékání se na placce budou objevovat puchýře.
  5. Necháme vychladnout a plníme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 794.65 kcal | Protein: 19.07 g | Sacharidy: 100.70 g | z toho cukr: 0.20 g | Tuk: 30.38 g | z toho nas. MK: 3.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1539-domaci-tortilla-s-celozrnnou-moukou