8 tipů na náplně a oblíbené krémy do vánočního cukroví

Vánoční cukroví, dorty či rolády plněné krémy a různými náplněmi jsou velmi oblíbené především díky jejich jemné, máslové chuti. Cukroví plněné krémem velmi často mizí z vánočního stolu jako jedno z prvních.

Načerpejte novou inspiraci. Připravili jsme pro vás 8 tipů na náplně a oblíbené krémy nejen do vánočního cukroví. Můžete se těšit na inspiraci v podobě 8 krémů i s konkrétními recepty. Vytvořte s naší pomocí úžasnou sváteční atmosféru se sladkým překvapením na konec.

1) Kávový krém

Ti z vás, kteří milují kávu a její příchuť, určitě uvítají výborný kávový krém. Na přípravu jednoduchý, hodí se nejen do vánočního cukroví, ale také jako náplň do dortů, ale i různých druhů drobného pečiva. Chuť kávy v krému závisí jen na vás a na tom, jak silnou si ji do krému uvaříte.

Krém je na přípravu jednoduchý, stačí vyšlehat máslo s cukrem, přilít do něj kávu pokojové teploty a vyšlehat do krému. Pak necháte vystydnout a je hotovo.

Tip z naší kuchyně: Vyzkoušejte recept na kakaová kolečka slepovaná kávovým krémem a polité čokoládou.

2) Ořechový krém s příchutí rumu

Bez kuchyně provoněné rumem by to už asi o Vánocích nešlo, co myslíte? Ořechový krém se s příchutí rumu, chutná báječně v drobném vánočním pečeném cukroví, ale ani do dortů a zákusků se ho bát použít nemusíte. K přípravě potřebujete pouze máslo, cukr, mleté ořechy a rum. Množství si určíte dle požadované chuti. Vše stačí smíchat a vyšlehat do krému.

Tip z naší kuchyně: Ochutnejte ořechové dortíky plněné ořechovým krémem s příchutí rumu a připravte rodině sladké překvapení.

3) Máslový krém s kokosem

Máslový krém s kokosem můžete použít téměř do jakéhokoliv cukroví či pečiva. Máslový krém s kokosem je jemný a chutný. Pečivu dodává díky kokosu specifickou chuť. Pokud je kokos u vás doma oblíbený, pak tento krém rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Příprava je velmi jednoduchá, potřebovat budete máslo, cukr, kokos, mouku a mléko. Vyšleháte cukr s máslem, poté si připravíte mléko a mouku a přidáte k cukru a až na konec přimícháte kokos.

Tip z naší kuchyně: Zkuste recept na roládu s máslovým krémem a kokosem, který jsme pro vás připravili.

4) Tvarohový krém

Tvarohový krém zachutná především dětem. Tvaroh je zdravý, ale ne všemi dětmi oblíbený, v případě, že ho použijete jako krémovou výplň sladkého dortu či cukroví, uvidíte, že si děti pochutnají a ještě budou chtít přidat. Pro přípravu budete potřebovat tvaroh, cukr, citronovou šťávu a máslo. Vše rozšleháte do hladké hmoty a můžete začít plnit zákusky či jiné pečivo.

Tip z naší kuchyně: Vyzkoušejte výbornou roládu s tvarohovým krémem a připravte tak pro děti chutnou snídani či zákusek k čaji.

5) Malino-ostružinový krém

Připomeňte si léto s tímto malino-ostružinovým krémem. Na přípravu budete opět potřebovat máslo, cukr, mléko a mouku. Vše vyšleháte na jemný a hladký krém a můžete použít nejen do vánočního cukroví, ale také do rolád i narozeninových dortů.

Tip z naší kuchyně: Ochutnejte malino-ostružinovou roládu, která je vhodná nejen na Vánoce, ale i po celý rok.

6) Ořechová nádivka

Ořechová nádivka je ideální jako náplň do vánočního cukroví. Dle vaší chutě můžete využít ořechy lískové či vlašské. Dále budete potřebovat vejce, samotné žloutky a samozřejmě cukr. Oproti jiným krémům se do ořechové nádivky nepřidává máslo, ale i tak její chuť je výborná.

Tip z naší kuchyně: Upečte si lahodné škeble s ořechovou nádivkou a ozdobte si vánoční tabuli originálně s mořskou tématikou.

7) Žloutkový krém

Žloutkovým krémem se vyplňují například věnečky, které všichni známe. Jeho úprava do věnečků je ovšem trošku obtížnější, než ta, kterou tu pro vás máme připravenou. Na tento krém budete potřebovat žloutky a cukr. Důležitá je především doba šlehání krému tak, aby se vajíčka s cukrem propojila do hladkého a slaďoučkého krému. V kombinaci s ořechy či ořechovým cukrovím je tento krém velmi dobrý.

Tip z naší kuchyně: Ochutnejte výborné ořechové řezy se žloutkovým krémem.

8) Kakaový krém

A nesmíme zapomenout na kakaový krém, který využijete jako náplň do cukroví, řezů, rolád i dortů. Kakao je navíc v čisté podobě i velmi zdravé (přečtěte si, jak se vyrábí kakao). Na přípravu budete potřebovat kakao holandské, žloutky, máslo, svařené mléko a cukr.

Tip z naší kuchařky: Jak správně připravit kakaový krém najdete v receptu na kokosový řez s krémem a čokoládou.

Vyberte si i další recepty nejen na pečení. Vybírat můžete z mnoha vánočních receptů.

Od: Marie, 1.12.2019