10 tipů na nejlepší recepty na vánoční cukroví s obrázky hotového cukroví

K vánočním svátkům již neodmyslitelně patří pečení a zdobení vánočního cukroví. Jaké by to také byly vánoční svátky bez vůně vanilky a skořice a sladkého potěšení, na které se každoročně celá rodina těší. Připravili jsme pro vás 10 tipů na nejlepší recepty na vánoční cukroví.

Vyzkoušejte recepty na vánoční cukroví a překvapte rodinu novým a chutným druhem cukroví, které ještě neochutnali.

10 tipů na nejlepší recepty na vánoční cukroví

Hledáte inspiraci na obtížnější nebo jednodušší vánoční recepty? Jste milovníci vanilkových rohlíčků nebo lineckého cukroví a rádi byste trochu obměnili recept a vytvořili jste stejně dobré cukroví jen v novém kabátě?

Vyzkoušejte našich 10 tipů a provoňte vaši domácnost nejen klasickou vanilkou, ale třeba také kardamomem, zázvorem a dalším kořením, které dodá vašim Vánocům dokonalou atmosféru a provoní celý byt.

1) Sněhové koule

Pokud jste milovníci vanilkových rohlíčků, máme pro vás tip, jak je vylepšit a změnit jejich tvar i náplň tak, aby si pochutnala celá rodina. Navíc tyto sněhové koule jsou plné oříšků a i ti co mají rádi čokoládu, si také přijdou na své. Ta je totiž ukryta uprostřed koule. Doporučujeme ochutnat koule ještě teplé, pak vám bude čokoláda z koule vytékat ještě a jejich chuť bude o to lepší.

Vyzkoušejte náš recept na sněhové koule a přesvědčte se sami, jak jsou dobré. Uvidíte, že se na vánočním stole dlouho neohřejí.

2) Medové perníčky

Kdo by neměl rád medové perníčky, tradiční české vánoční cukroví, které je snadné na přípravu a chutná báječně a snad úplně všem. Perníčky můžete ozdobit čokoládou nebo skvělou citronovou polevou, která jim dodává sladko-kyselou chuť.

Polevu si připravíte jednoduše z 200g moučkového cukru, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce čerstvé citronové šťávy. Perníčky s ní můžete polít nebo nazdobit a nechat zatuhnout v lednici.

3) Slepované vánoční cukroví s jahodovou výplní

V případě, že máte rádi linecké slepované cukroví, přijde vám k chuti i toto vánoční cukroví s jahodovou výplní, kterou si doma vyrobíte z čerstvých nebo zmražených jahod. Cukroví je jemné a jahodová výplň, která vám zbyde, se může použít k lívancům či na chleba ke snídani.

Provoňte vaši kuchyň kardamomem a vanilkou a vyzkoušejte recept na slepované vánoční cukroví s jahodovou výplní.

4) „Rumáče“ – cukroví s rumovou polevou

„Rumáče“ neboli cukroví s rumovou polevou nesmí na vánočním stole chybět. Oblíbí si ho každý, kdo ho ochutná. Rum se přidává pouze do polevy, tedy cukroví můžete nabídnout i dětem a ozdobit jim toto cukroví třeba citrónovou polevou bez rumu. Jakmile „rumáče“ ochutná celá rodina, na stole vám určitě ležet nezůstanou.

5) Vánoční zázvorové cukroví

Vůně zázvoru nesmí o Vánocích chybět. Zázvor je známý svými pozitivními účinky na lidský organismus a dodá cukroví štiplavou a nezaměnitelnou chuť. Toto cukroví můžete ozdobit nejen čokoládou, ale vhodná je na něj opět poleva z citronu nebo i rumová poleva.

V případě, že máte děti, doporučujeme ozdobit zázvorové cukroví čokoládou. Uvidíte, že vám se zdobením rády pomohou a cukroví pak bude vypadat mnohem veseleji.

Provoňte svou kuchyň zázvorem a vyzkoušejte recept na vánoční zázvorové cukroví.

6) Vánoční barevné sušenky

Hledáte recept na netradiční vánoční cukroví, které rozzáří váš stůl všemi barvami? Pak vyzkoušejte recept na vánoční barevné sušenky. Vytvořte si tříbarevnou roládu, kterou pak jen nakrájíte na kousky a připravte dětem barevné překvapení třeba k snídani.

7) Škeble s ořechovou nádivkou

Máte rádi mořské plody? Pak je ochutnejte i ve sladkém podání a vyzkoušejte vánoční recept na škeble s ořechovou nádivkou. Toto cukroví je sice delší na zpracování, ale výsledek stojí za to. Jaké tvary si vykrájíte, záleží jen na vás, ale pokud budete chtít zachovat tvar škeblí, použijte vykrajovátko s vlnitým okrajem a škebličky budou dokonalé.

Ochutnejte recept na škeble s ořechovou nádivkou a dopřejte si sladkou variaci mořských plodů.

8) Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou klasikou v pečení o Vánocích a nesmí chybět na žádném stole. Jednoduché na přípravu a svou chutí nikdy nezklamou. Zároveň je to ideální možnost jak trávit více času s dětmi při pečení a nechat na nich tvoření rohlíčků a obalování v cukříku.

9) Extra čokoládové sušenky

Tyhle sušenky jsou pro ty z vás, kteří milují čokoládu a to doslova. Je v nich obsažena dvojitá porce čokolády a díky tomu je jejich chuť opravdu čokoládová a velmi sladká. Ideální jsou k snídani. Jeden kousek těchto sušenek vám dodá energii a zasytí.

Dopřejte si dvojitou dávku čokolády a vyzkoušejte recept na extra čokoládové sušenky.

10) Roláda s máslovým krémem a kokosem

A na závěr bychom vás rádi pozvali na roládu s máslovým krémem a kokosem, která chutná fantasticky a její příprava není dlouhá. Kokos dodá roládě exotickou chuť a máslový krém jemnost.

Nenašli jste, co jste hledali? Pak navštivte naši ekuchařku a vyberte si vánoční recept dle vašich chutí.

Přejeme vám krásné a veselé Vánoce a stůl plný voňavého cukroví.

Od: Marie, 22.11.2019