6 tipů na nejoblíbenější dětská jídla, která budou vaše děti zbožňovat

Chcete udělat dětem radost a připravit jim něco opravdu dobrého? Ačkoliv jsou dětské chutě velmi proměnlivé, jsou i taková jídla, které mají v oblibě snad všechny děti do jednoho. Vybrali jsme pro vás 6 tipů na nejoblíbenější dětská jídla.

Přichystejte dětem překvapení v podobě skvělého oběda, večeře nebo svačiny a vyzkoušejte dětské recepty, které děti prostě zbožňují.

1) Špagety a těstoviny na různé způsoby

Těstoviny děti prostě milují. Ať už se jedná o kolínka, špagety nebo vrtule. Na výběr mají děti v dnešní době opravdu velké množství těstovin, které nestojí moc peněz a jejich příprava je velmi jednoduchá. Velmi rychle z nich uděláte hlavní chod a není ani nutné vymýšlet složité recepty. Naopak. Těstovinové recepty jsou nejlepší, když jsou jednoduché a pochutná si na nich celá rodina.

Nejoblíbenější u dětí jsou zcela určitě boloňské špagety. V obchodech najdete již zpracovanou omáčku (boloňská omáčka na špagety). Zde stačí pouze uvařit špagety, na pánvi připravíte mleté maso a přidáte boloňskou omáčku a dochutíte. Děti tolik na masu nelpí, proto ho nemusíte dávat moc a jen lehce přidat omáčku k uvařeným špagetám. Uvidíte, že se děti budou oblizovat od ucha k uchu.

V případě, že dětem chutnají rajčátka, přidejte je ke špagetám a děti si také pochutnají. Špagety je možné připravit na spoustu způsobů, podívejte se na naše špagetové recepty a inspirujte se.

2) Palačinky a lívance

Tímto jídlem žádné dítě nepohrdne. Palačinky i lívance je možné připravit s různými dobrotami, jako jsou jahody, nutella, marmeláda, tvaroh a další pochutiny, které děti vyhledávají. Obě jídla děti nasytí na delší dobu a jsou vhodná jak na snídani, tak i na oběd.

Podívejte se na možnosti přípravy palačinek anebo rovnou vyzkoušejte hrníčkový recept na originální barevné palačinky, které děti opravdu překvapí a potěší.

3) Buchtičky s krémem – dukátové buchtičky

Buchtičky s krémem, které děti znají pod názvy dukátové buchtičky či buchtičky se šodó jsou tvořeny z kynutých buchtiček a polité jsou teplým vanilkovým krémem. Ve školních jídelnách toto jídlo sklízí velký úspěch a doma bude také.

Doba přípravy se může zdát delší, ale odměnou vám bude dětská radost a ocenění vaší práce upřímným dětským způsobem. Vyzkoušejte recept na buchtičky s krémem, který jsme pro vás připravili, a dejte nám pak vědět, jak dětem chutnal.

4) Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami je oblíbené české jídlo a to především u dětí. Podávat ji můžeme s již zmíněnými těstovinami, ale také s houskovým knedlíkem. Rajská omáčka nás provází již od dětství a chutnat může pokaždé jinak.

Děti ji rozhodně mají rády se sladkou příchutí a masové kuličky oproti hovězímu masu, jsou pro děti chutnější a také lépe zpracovatelné na talíři.

5) Koblížky

Domácí koblihy nebo lidově koblížky jsou lákadlem nejen pro děti, ale i pro dospělé. Každého z nás občas „honí mlsná“ a takové domácí koblížky jsou ideální k snídani, svačině i obědu. Děti je milují, a ačkoliv se upravují smažením, čas od času není vůbec špatné si je doma připravit.

Náplň v koblížkách obvykle bývá marmeláda, ale pokud dětem chutná více puding nebo nugát, nemusíte se vůbec bát náplň obměnit.

Vyzkoušejte naše domácí koblížky a připravte svým dětem skvělou svačinu, až se vrátí ze školy.

6) Kuřecí řízky s bramborovou kaší

A na závěr jsme si nechali českou klasiku. Kuřecí řízky s bramborovou kaší. Tento pokrm je dětským lákadlem snad odjakživa. Nejvíce dětem chutnají stehenní kuřecí řízky, které oproti prsním kuřecím řízkům jsou vláčnější, a maso není tak suché.

Maso na řízky je také možné nakrájet na menší kousky a vytvořit dětské řízečky. Menší děti to uvítají a bude se jim krájení masa na menších kouscích učit lépe než na velkém řízku. Jídlo je pak hezčí i na pohled a dozdobit talíř můžete zeleninovou oblohou.

Toto jídlo je vhodné podávat i na dětských oslavách, a když k tomu jako zákusek ještě přichystáte domácí koblížky, děti budou maximálně spokojené a šťastné.

Od: Marie, 30.9.2019