Manicotty – italská sýrová pochoutka

Italská sýrová pochoutka Manicotty je plná různých chutí italských sýrů. Do tohoto receptu budete opět potřebovat italskou rajčatovou omáčku, kterou doporučuji připravit den předem, aby chuť omáčky byla výraznější. Jestli máte doma někoho, kdo opravdu miluje sýry a rád ochutnává sýrové pochoutky, pak tento pokrm je pro něj jako stvořený.

Ingredience (8 x porce)

Ingredience na přípravu placek:

Ingredience sýrová náplň:

Na posypání:

Na vymazání a zalití:

Postup přípravy

  1. Postup placky: Nejprve si připravíme placky a do mísy dáme mouku, mléko, pepř, sůl, olivový olej a mícháme tak dlouho až nám vznikne hladké těsto.
  2. Připravíme si pánvičku, na ní nalijeme rostlinný olej a stejně, jako když děláme palačinky, tvoříme z těsta placky jen o trochu silnější než palačinky
  3. Postup sýrová náplň: Jakmile jsou placky hotové, připravíme si sýrovou náplň a do mísy smícháme tyto suroviny: Sýr ricccota a vajíčka a promícháme. Dále přidáme sýr Mascarpone, Mozzarellu, Romano sýr, parmazán, muškátový oříšek, olej, sůl a pepř a smícháme, až nám z toho vznikne hladká sýrovo-vajíčková hmota. Trochu strouhaného sýru si necháme bokem na posypání.
  4. Připravíme si zapékací mísu a to tak, že ji vymažeme trochou, již připravené rajčatové omáčky (odkaz v úvodu) a její část v tenké vrstvě rozetřeme po dně, zbytek necháme na polití.
  5. Na placky doprostřed umístíme cca 3-5 lžic sýrové náplně. Placky srolujeme a pokládáme na dno vymazané mísy. Pokud jich je více, můžeme je pokládat přes sebe.
  6. Nakonec na připravené sýrové rolky nalijeme zbytek rajčatové omáčky a posypeme strouhaným sýrem, který jsme si odložili.
  7. Takto dáme zapéct do trouby cca na 30 – 45 min a 160 °C. Po vyndání z trouby posypeme, na kousky nakrájenou, petrželovou natí a podáváme. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 891.68 kcal | Protein: 37.28 g | Sacharidy: 69.97 g | z toho cukr: 17.75 g | Tuk: 49.88 g | z toho nas. MK: 21.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2394-manicotty-italska-syrova-pochoutka