Žampionové rizoto se slaninou

Žampionové rizoto se slaninou je opravdovým kulinářským potěšením, které skvěle kombinuje jemnou chuť žampionů s výraznou chutí slaniny a sýru Pecorino. Toto rizoto je ideální volbou pro pohodový večer u televize, rodinný oběd nebo dokonce i jako sofistikovaný chod pro hosty na večeři. Jeho krémová konzistence a bohaté aroma vás zcela pohltí, a přitom příprava tohoto lahodného pokrmu není vůbec složitá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na velké rozpálené pánvi si nasucho opečeme slaninu. Jakmile se z ní začne uvolňovat tuk, přidáme do pánve žampiony, zvýšíme plamen a opékáme další 4 minuty. Jakmile budou žampiony měkké a slanina zlatavá, přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé (třeba v alobalu).
2.
Do pánve dáme 2 lžíce oleje a asi 5 minut na něm restujeme šalotku. Přidáme prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme.
3.
Následně do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vývarem. Promícháme a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme asi 20 minut vařit, aby se veškerá tekutina vsákla.
4.
Sundáme pánev z ohně, rýži promícháme a přiklopíme. Počkáme alespoň 5 minut a potom přimícháme Pecorino. Ještě pořádně promícháme a můžeme začít servírovat na talíře/do misek.
5.
Navrch přidáme slaninu se žampiony a ihned podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.5.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
35 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 67 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,071.71 kcal
Protein
36.52 g
Sacharidy
z toho cukr
83.88 g
3.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
64.40 g
21.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama