Velikonoční nádivka

Velikonoce jsou obdobím, kdy se na našich stolech objevují tradiční pokrmy plné lásky a rodinných receptů. Tato velikonoční nádivka přináší nejen sváteční atmosféru, ale i netradiční spojení chutí, od uzeného masa až po jemnou vůni čerstvých bylinek a kopřiv.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky. Vejce oddělíme do dvou misek – zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Nakrájíme si vařené uzené maso na kostičky.
2.
Do větší mísy vložíme nakrájené rohlíky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli stát, aby se mléko vsáklo. Pak rohlíky zlehka vymačkáme a zbylé mléko vylijeme. Rohlíky pečlivě promícháme s prošlehanými žloutky.
3.
Přimícháme kostičky uzeného masa. Přidáme rozpuštěné máslo, nasekané kopřivy, nasekanou pažitku, nasekanou petrželku a prášek do pečiva. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Směs nalijeme do pekáčku a pečeme asi 30 minut dozlatova.
5.
Nádivku podáváme samostatně se zeleninou nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.4.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
959.35 kcal
Protein
42.14 g
Sacharidy
z toho cukr
4.13 g
3.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.87 g
10.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama