Velikonoce jsou obdobím, kdy se na našich stolech objevují tradiční pokrmy plné lásky a rodinných receptů. Tato velikonoční nádivka přináší nejen sváteční atmosféru, ale i netradiční spojení chutí, od uzeného masa až po jemnou vůni čerstvých bylinek a kopřiv.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na kostičky. Vejce oddělíme do dvou misek – zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Nakrájíme si vařené uzené maso na kostičky.
Do větší mísy vložíme nakrájené rohlíky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli stát, aby se mléko vsáklo. Pak rohlíky zlehka vymačkáme a zbylé mléko vylijeme. Rohlíky pečlivě promícháme s prošlehanými žloutky.
Přimícháme kostičky uzeného masa. Přidáme rozpuštěné máslo, nasekané kopřivy, nasekanou pažitku, nasekanou petrželku a prášek do pečiva. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Směs nalijeme do pekáčku a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Nádivku podáváme samostatně se zeleninou nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 959.35 kcal |
Protein: 42.14 g |
Sacharidy: 4.13 g |
z toho cukr: 3.80 g |
Tuk: 28.87 g |
z toho nas. MK: 10.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4115-velikonocni-nadivka