Špenátové knedlíčky

Tyto knedlíčky jsou tyrolská specialita. Setkat se s nimi můžete zejména na jihu rakouska a na severu Itálie nebo i v alpské části Německa. Většinou je dostanete naservírované ve vývaru nebo v sýrové či rajčatové omáčce. Ingredience se liší podle oblasti a domácnosti. Jejich příprava je jednoduchá a suroviny na ně máte většinou doma. Pokud máte doma staré pečivo a je vám líto ho vyhodit, knedlíčky neváhejte vyzkoušet. Knedlíčky se připravují jako předkrm nebo hlavní jídlo. Použít je můžete i jako přílohu třeba k pečené drůbeži.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Housky nakrájejte na malé kostičky a zalijte je teplým mlékem. Nechte pečivo pořádně nasáknout, tím více, pokud použijete pečivo starší.
2.
Mezi tím si nakrájejte cibuli na proužky a na oleji ji opečte dozlatova. Pak ji nechte na ubrousku okapat a dejte ji do mísy. K cibuli přidejte sůl a pepř, namačkaný česnek, špenát a vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
3.
Namočené housky vymačkejte a přidejte je k rozmixované směsi. Dále přidejte vejce a mouku. Těsto pořádně promíchejte v kompaktní hmotu.
4.
Dejte si v dostatečně velkém hrnci vařit vodu a dostatečně ji osolte. Z těsta válejte koule asi o průměru 6 cm. Aby se vvám těsto na ruce nelepilo, namočte si je do studené vody.
5.
Až bude voda vřít, dejte do ní všechny knedlíčky a vařte je 10 minut.
6.
Knedlíčky servírujte polité máslem a posypané strouhaným parmazánem nebo jiným sýrem podobného typu. Knedlíčky můžete podávat s čirým hovězím nebo drůbežím vývarem, zelným salátem nebo i se sýrovou omáčkou.
7.
Stačí použít i jen jednoduchou šťávu, kdy svaříte 2 dcl hovězího čirého vývaru, přidáte lžící másla, špetku soli a necháte povařit a zredukovat.
8.
Tip: Do knedlíčků se hodí použít i opečená slanina v libovolném množství.

Od: Jana Qara, 17.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
457.93 kcal
Protein
13.57 g
Sacharidy
z toho cukr
39.45 g
6.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.11 g
12.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama