Špenátové knedlíčky

Tyto knedlíčky jsou tyrolská specialita. Setkat se s nimi můžete zejména na jihu rakouska a na severu Itálie nebo i v alpské části Německa. Většinou je dostanete naservírované ve vývaru nebo v sýrové či rajčatové omáčce. Ingredience se liší podle oblasti a domácnosti. Jejich příprava je jednoduchá a suroviny na ně máte většinou doma. Pokud máte doma staré pečivo a je vám líto ho vyhodit, knedlíčky neváhejte vyzkoušet. Knedlíčky se připravují jako předkrm nebo hlavní jídlo. Použít je můžete i jako přílohu třeba k pečené drůbeži.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Housky nakrájejte na malé kostičky a zalijte je teplým mlékem. Nechte pečivo pořádně nasáknout, tím více, pokud použijete pečivo starší.
  2. Mezi tím si nakrájejte cibuli na proužky a na oleji ji opečte dozlatova. Pak ji nechte na ubrousku okapat a dejte ji do mísy. K cibuli přidejte sůl a pepř, namačkaný česnek, špenát a vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Namočené housky vymačkejte a přidejte je k rozmixované směsi. Dále přidejte vejce a mouku. Těsto pořádně promíchejte v kompaktní hmotu.
  4. Dejte si v dostatečně velkém hrnci vařit vodu a dostatečně ji osolte. Z těsta válejte koule asi o průměru 6 cm. Aby se vvám těsto na ruce nelepilo, namočte si je do studené vody.
  5. Až bude voda vřít, dejte do ní všechny knedlíčky a vařte je 10 minut.
  6. Knedlíčky servírujte polité máslem a posypané strouhaným parmazánem nebo jiným sýrem podobného typu. Knedlíčky můžete podávat s čirým hovězím nebo drůbežím vývarem, zelným salátem nebo i se sýrovou omáčkou.
  7. Stačí použít i jen jednoduchou šťávu, kdy svaříte 2 dcl hovězího čirého vývaru, přidáte lžící másla, špetku soli a necháte povařit a zredukovat.
  8. Tip: Do knedlíčků se hodí použít i opečená slanina v libovolném množství.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 457.93 kcal | Protein: 13.57 g | Sacharidy: 39.45 g | z toho cukr: 6.89 g | Tuk: 26.11 g | z toho nas. MK: 12.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4056-spenatove-knedlicky