Smažené řízky z vatovce

Vatovec neboli pýchavka obrovská se dá připravit stejně jako smažené bedly. Pokud se na vás usměje štěstí a tuto houbu najdete určitě vyzkoušejte náš recept.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V misce smícháme vejce, mléko, mouku a vytvoříme hladké těstíčko.
2.
Houbu oloupeme. Obalíme v těstíčku, poté ve strouhance a vkládáme do rozehřátého oleje.
3.
Smažíme pozvolna, houba je příliš velká, tak aby se správně prosmažila.
4.
Po usmažení osolíme a můžeme podávat s bramorami, majonézou, zeleninou nebo čerstvým pečivem.

Od: Petuler, 16.10.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
10 min vaření
20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
193.59 kcal
Protein
7.28 g
Sacharidy
z toho cukr
16.64 g
4.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.45 g
2.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama