Smažené řízky z vatovce

Vatovec neboli pýchavka obrovská se dá připravit stejně jako smažené bedly. Pokud se na vás usměje štěstí a tuto houbu najdete určitě vyzkoušejte náš recept.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V misce smícháme vejce, mléko, mouku a vytvoříme hladké těstíčko.
  2. Houbu oloupeme. Obalíme v těstíčku, poté ve strouhance a vkládáme do rozehřátého oleje.
  3. Smažíme pozvolna, houba je příliš velká, tak aby se správně prosmažila.
  4. Po usmažení osolíme a můžeme podávat s bramorami, majonézou, zeleninou nebo čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 193.59 kcal | Protein: 7.28 g | Sacharidy: 16.64 g | z toho cukr: 4.09 g | Tuk: 10.45 g | z toho nas. MK: 2.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4042-smazene-rizky-z-vatovce