Fazolové lusky s mletým hovězím masem

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Z lusků odstraňte stopky a nakrájejte šikmo na proužky. Rajče nakrájejte na měsíčky. Cibuli na kolečka.
  2. Na pánvi rozpalte olej, přidejte 1/2 cibule a nechte zesklovatět. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete, nechte zhnědnout a snižte teplotu. Za občasného míchání vařte 10 minut. Poté odstavte bokem.
  3. Na jiné pánvi (nebo umyté po mletém masu) rozpalte olej, přidejte druhou půlku cibule, nechte zesklovatět a přidejte fazolové lusky, osolte, po chvíli snižte teplotu, za pravidelného míchání restujte 15-20 minut.
  4. Do pánve s lusky vmíchejte hotové maso, nechte spolu ještě 5 minut prohřát, přidejte rajče, chvíli povařte a těsně před odstavením přidejte pokrájenou jarní cibulku a koriandr.
  5. Podávejte s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 348.86 kcal | Protein: 27.95 g | Sacharidy: 13.83 g | z toho cukr: 3.66 g | Tuk: 19.32 g | z toho nas. MK: 4.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/726-fazolove-lusky-s-mletym-hovezim-masem