Polévka s masovými kuličkami z vepřového a krevet

Ingredience (4 x porce)

Na masové kuličky

Na vývar

Na ozdobení

Ostatní

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte mleté vepřové, krevety nakrájené na jemno, pažitku, zázvor, osolte a opepřete. Promíchejte a vytvarujte kuličky velikosti pingpongového míčku. Dejte stranou.
  2. Mezitím si připravíme vývar. Do hrnce dejte čistý vývar, přidejte zázvor, sojovou a ústřicovou omáčku, citronovou trávu a badyán. Přiveďte k varu a vařte zvolna 10 minut.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a masové kuličky osmahněte ze všech stran dohněda. Poté je umístěte ještě na chvíli do vývaru, aby byly dobře uvařené.
  4. Nakonec přidejte špenát a nechte minutku, dokud nezvadne a podávejte ozdobené jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 298.05 kcal | Protein: 14.94 g | Sacharidy: 2.84 g | z toho cukr: 0.21 g | Tuk: 25.94 g | z toho nas. MK: 5.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/662-polevka-s-masovymi-kulickami-z-veproveho-a-krevet