Smažené tofu v rajčatové omáčce

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Rajčata opláchněte, odstraňte bubáka a nakrájejte na měsíčky.
  2. Na troše oleje osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte rajčata, osolte a duste pod pokličkou doměkka.
  3. Nakrájejte tofu na plátky (cca 1/2 cm) a osmahněte na pánvi dozlatova. Poté přendejte na papírový ubrousek.
  4. Hotovou rajčatovou omáčku ochutnejte, případně dosolte, přidejte osmažené tofu a asi 15 minut duste pod pokličkou, aby se omáčka do tofu nasákla.
  5. Přidejte pažitku a podávejte s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 285.77 kcal | Protein: 27.13 g | Sacharidy: 10.66 g | z toho cukr: 9.08 g | Tuk: 14.44 g | z toho nas. MK: 2.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/600-smazene-tofu-v-rajcatove-omacce