Picadillo je tradiční pokrm v mnoha latinskoamerických státech. Skládá se z mletého hovězího masa a rajčat. Další chuťové vrstvy tvoří olivy, kapary a rozinky spolu s aromatickým kořením. Výborně se k němu hodí vařená rýže.
Ingredience (6 x porce)
nebo
Postup přípravy
Ve větší pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli, nakrájenou papriku a česnek. Osmahněte několik minut.
Přidejte mleté maso a osmahněte, dokud nezhnědne.
Přidejte rozinky, kapary, olivy, krájená rajčata, ocet a všechno koření. Dobře promíchejte.
Přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste přibližně 40 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 333.21 kcal |
Protein: 32.16 g |
Sacharidy: 22.97 g |
z toho cukr: 13.93 g |
Tuk: 11.01 g |
z toho nas. MK: 5.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/580-brazilske-picadillo