Brazilské picadillo

Picadillo je tradiční pokrm v mnoha latinskoamerických státech. Skládá se z mletého hovězího masa a rajčat. Další chuťové vrstvy tvoří olivy, kapary a rozinky spolu s aromatickým kořením. Výborně se k němu hodí vařená rýže.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli, nakrájenou papriku a česnek. Osmahněte několik minut.
  2. Přidejte mleté maso a osmahněte, dokud nezhnědne.
  3. Přidejte rozinky, kapary, olivy, krájená rajčata, ocet a všechno koření. Dobře promíchejte.
  4. Přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste přibližně 40 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 333.21 kcal | Protein: 32.16 g | Sacharidy: 22.97 g | z toho cukr: 13.93 g | Tuk: 11.01 g | z toho nas. MK: 5.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/580-brazilske-picadillo