Pracny

Pracny jsou tradiční ořechové vánoční cukroví. Díky pečení v formičkách mají svůj typický tvar, po upečení i po týdnech „rozležené“ se krásně rozplývají na jazyku.

Ingredience (1 x dávka)

Na těsto

Na obalení

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Všechny suroviny (máslo, mouku, cukr, ořechy, kakao, skořici, hřebíček) dáme do mísy a vypracujeme těsto.
  3. Těsto vtlačujeme do formiček na pracny — jen asi do ¾ formičky, ne po okraj, protože těsto při pečení ještě nabude.
  4. Pečeme v troubě na 180 °C asi 7–10 minut (čas může záviset na vaší troubě).
  5. Po upečení vyklopíme pracny z formiček, necháme je trochu vychladnout.
  6. Ještě teplé je obalíme směsí moučkového a vanilkového cukru.
  7. Necháme pracny uležet – ideálně několik týdnů, aby změkly a do sebe přijaly chuť.

Nutriční hodnoty (1 x dávka)

Energ. hodnota: 5,246.61 kcal | Protein: 79.68 g | Sacharidy: 550.65 g | z toho cukr: 259.30 g | Tuk: 309.02 g | z toho nas. MK: 159.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4651-pracny