Tyto domácí hotdogy jsou neobvyklou a lahodnou variací na klasiku. Kombinují opečené žampiony a čerstvý špenát se šťavnatým párkem v pečivu, doplněné jemnou hořčičnou omáčkou. Ideální na večeři nebo neformální setkání s přáteli.
Ingredience (4 x porce)
Na hotdogy
Na hořčičnou omáčku
Postup přípravy
Připravíme si omáčku: V misce smícháme hořčici, zakysanou smetanu, med a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dáme vychladit do lednice.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Poté přihodíme žampiony, osolíme, opepříme a restujeme, dokud nezměknou a nezezlátnou. Na závěr přidáme špenát a necháme jen krátce zavadnout.
Párky krátce povaříme nebo opečeme podle chuti. Housky můžeme nahřát v troubě nebo na pánvi nasucho.
Do ohřáté housky vložíme párek, přidáme vrstvu žampionové směsi se špenátem a navrch přelijeme hořčičnou omáčkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 281.82 kcal |
Protein: 12.08 g |
Sacharidy: 23.80 g |
z toho cukr: 7.28 g |
Tuk: 15.56 g |
z toho nas. MK: 6.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4632-hotdogy-se-zampiony-a-spenatem