Hotdogy se žampiony a špenátem

Tyto domácí hotdogy jsou neobvyklou a lahodnou variací na klasiku. Kombinují opečené žampiony a čerstvý špenát se šťavnatým párkem v pečivu, doplněné jemnou hořčičnou omáčkou. Ideální na večeři nebo neformální setkání s přáteli.

Ingredience (4 x porce)

Na hotdogy

Na hořčičnou omáčku

Postup přípravy

  1. Připravíme si omáčku: V misce smícháme hořčici, zakysanou smetanu, med a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Dáme vychladit do lednice.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Poté přihodíme žampiony, osolíme, opepříme a restujeme, dokud nezměknou a nezezlátnou. Na závěr přidáme špenát a necháme jen krátce zavadnout.
  3. Párky krátce povaříme nebo opečeme podle chuti. Housky můžeme nahřát v troubě nebo na pánvi nasucho.
  4. Do ohřáté housky vložíme párek, přidáme vrstvu žampionové směsi se špenátem a navrch přelijeme hořčičnou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 281.82 kcal | Protein: 12.08 g | Sacharidy: 23.80 g | z toho cukr: 7.28 g | Tuk: 15.56 g | z toho nas. MK: 6.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4632-hotdogy-se-zampiony-a-spenatem