Nepečený dezert s malinovým rozvarem

Tento nepečený malinový dezert je skvělou volbou, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete zapínat troubu. Kombinace jemného vanilkového pudinku, svěžího malinového rozvaru, dvou druhů čokolády a křupavých sušenek vytváří lahodnou harmonii chutí i textur. Dezert je jednoduchý na přípravu a ideální pro letní dny nebo jako rychlé pohoštění pro návštěvu.

Ingredience (6 x porce)

Základ

Pudinková vrstva

Malinový rozvar

Čokoláda

Postup přípravy

  1. Na dno menší formy vyložíme první vrstvu celých BeBe sušenek.
  2. V mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr, uvaříme hustý pudink podle návodu. Ještě horký ho nalijeme na vrstvu sušenek.
  3. Na teplý pudink ihned naskládáme druhou vrstvu celých sušenek.
  4. Maliny krátce povaříme s trochou cukru. Škrob rozmícháme v lžičce vody a přidáme k malinám. Necháme krátce probublat do zhoustnutí. Rozvar rozetřeme na horní sušenkovou vrstvu.
  5. Obě čokolády zvlášť rozpustíme a cik cak přelijeme přes malinovou vrstvu. Můžeme jemně promíchat špejlí pro mramorový efekt.
  6. Povrch zasypeme rozdrcenými sušenkami.
  7. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet, aby vše ztuhlo a chutě se propojily. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 162.76 kcal | Protein: 3.35 g | Sacharidy: 22.29 g | z toho cukr: 12.95 g | Tuk: 5.91 g | z toho nas. MK: 2.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4625-nepeceny-dezert-s-malinovym-rozvarem