Anglické housky se slaninou a plátkovým sýrem jsou chutnou a vydatnou snídaní nebo brunchovým pokrmem. Kombinace nadýchaného těsta, křupavé slaniny a rozteklého sýra vytvoří perfektní harmonii chutí, která potěší každého milovníka klasických domácích dobrot.
Ingredience (8 x kusy)
Ingredience
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
Přidáme vlažné mléko, vodu a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
Těsto přikryjeme a necháme kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozválíme na plát asi 2 cm silný.
Vykrájíme kolečka o průměru cca 8 cm a klademe je na plech vyložený pečicím papírem a lehce posypaný kukuřičnou moukou nebo krupicí.
Housky přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout dalších 30 minut.
Troubu předehřejeme na 190 °C (horkovzduch 170 °C).
Pečeme housky asi 15 minut.
Poté housky vyjmeme z trouby, na každou položíme plátek slaniny a sýra.
Vrátíme do trouby a pečeme dalších 5-7 minut, dokud sýr nezačne tát a slanina nebude křupavá.
Necháme mírně vychladnout a podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusy)
Energ. hodnota: 426.05 kcal |
Protein: 10.38 g |
Sacharidy: 44.76 g |
z toho cukr: 3.21 g |
Tuk: 22.89 g |
z toho nas. MK: 9.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4624-anglicke-housky