Anglické housky

Anglické housky se slaninou a plátkovým sýrem jsou chutnou a vydatnou snídaní nebo brunchovým pokrmem. Kombinace nadýchaného těsta, křupavé slaniny a rozteklého sýra vytvoří perfektní harmonii chutí, která potěší každého milovníka klasických domácích dobrot.

Ingredience (8 x kusy)

Ingredience

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
  2. Přidáme vlažné mléko, vodu a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto přikryjeme a necháme kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
  4. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozválíme na plát asi 2 cm silný.
  5. Vykrájíme kolečka o průměru cca 8 cm a klademe je na plech vyložený pečicím papírem a lehce posypaný kukuřičnou moukou nebo krupicí.
  6. Housky přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout dalších 30 minut.
  7. Troubu předehřejeme na 190 °C (horkovzduch 170 °C).
  8. Pečeme housky asi 15 minut.
  9. Poté housky vyjmeme z trouby, na každou položíme plátek slaniny a sýra.
  10. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 5-7 minut, dokud sýr nezačne tát a slanina nebude křupavá.
  11. Necháme mírně vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusy)

Energ. hodnota: 426.05 kcal | Protein: 10.38 g | Sacharidy: 44.76 g | z toho cukr: 3.21 g | Tuk: 22.89 g | z toho nas. MK: 9.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4624-anglicke-housky