Dýňová buchta

Tahle voňavá dýňová buchta je jako stvořená pro chladnější dny – plná hřejivého koření, vláčná díky dýňovému pyré a ozvláštněná jemnou ricottovou vrstvou. Ideální ke kávě nebo čaji, a navíc s nižším obsahem cukru a přídavkem proteinu pro zdravější mlsání.

Ingredience (8 x porce)

Na těsto

Krémová vrstva

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. V míse smícháme vejce s erythritolem, olejem, dýňovým pyré a mlékem.
  3. Postupně přidáme mouku, prášek do pečiva a perníkové koření, a promícháme v hladké těsto.
  4. Těsto nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy.
  5. Připravíme si krém – smícháme ricottu, protein, škrob a vejce do hladké směsi.
  6. Ricottový krém nalijeme nebo navrstvíme na těsto (můžeme i lehce mramorovat).
  7. Pečeme 35–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  8. Necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 324.33 kcal | Protein: 15.50 g | Sacharidy: 42.22 g | z toho cukr: 2.77 g | Tuk: 11.97 g | z toho nas. MK: 3.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4611-dynova-buchta