Tahle voňavá dýňová buchta je jako stvořená pro chladnější dny – plná hřejivého koření, vláčná díky dýňovému pyré a ozvláštněná jemnou ricottovou vrstvou. Ideální ke kávě nebo čaji, a navíc s nižším obsahem cukru a přídavkem proteinu pro zdravější mlsání.
Ingredience (8 x porce)
Na těsto
Krémová vrstva
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 170°C.
V míse smícháme vejce s erythritolem, olejem, dýňovým pyré a mlékem.
Postupně přidáme mouku, prášek do pečiva a perníkové koření, a promícháme v hladké těsto.
Těsto nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy.
Připravíme si krém – smícháme ricottu, protein, škrob a vejce do hladké směsi.
Ricottový krém nalijeme nebo navrstvíme na těsto (můžeme i lehce mramorovat).
Pečeme 35–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Necháme vychladnout a podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 324.33 kcal |
Protein: 15.50 g |
Sacharidy: 42.22 g |
z toho cukr: 2.77 g |
Tuk: 11.97 g |
z toho nas. MK: 3.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4611-dynova-buchta