Hruškový dortík

Tento hruškový dortík je ideální volbou pro milovníky jemných, ovocných moučníků. Spojuje vláčné lité těsto, krémově hebkou tvarohovou vrstvu a tenké plátky sladkých hrušek, které se během pečení krásně rozvoní. Koláč je lehký, svěží a výborně se hodí ke kávě nebo jako odpolední dezert.

Ingredience (10 x porce)

Těsto

Tvarohová vrstva

Navrch

Postup přípravy

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, poté zašleháme olej a mléko. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
  3. V jiné míse vyšleháme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a trochu mléka do hladkého krému. Krém nalijeme nebo rozetřeme na těsto – nemusí být zcela rovnoměrně.
  4. Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a poklademe na vršek koláče. Můžeme lehce posypat skořicí.
  5. Vložíme do trouby a pečeme cca 40–45 minut, dokud těsto nezpevní a okraje krásně nezezlátnou.
  6. Necháme zcela vychladnout. Před podáváním ještě můžeme posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 351.67 kcal | Protein: 8.21 g | Sacharidy: 50.35 g | z toho cukr: 34.47 g | Tuk: 12.69 g | z toho nas. MK: 2.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4610-hruskovy-dortik