Tento hruškový dortík je ideální volbou pro milovníky jemných, ovocných moučníků. Spojuje vláčné lité těsto, krémově hebkou tvarohovou vrstvu a tenké plátky sladkých hrušek, které se během pečení krásně rozvoní. Koláč je lehký, svěží a výborně se hodí ke kávě nebo jako odpolední dezert.
Ingredience (10 x porce)
Těsto
Tvarohová vrstva
Navrch
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, poté zašleháme olej a mléko. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
V jiné míse vyšleháme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a trochu mléka do hladkého krému. Krém nalijeme nebo rozetřeme na těsto – nemusí být zcela rovnoměrně.
Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a poklademe na vršek koláče. Můžeme lehce posypat skořicí.
Vložíme do trouby a pečeme cca 40–45 minut, dokud těsto nezpevní a okraje krásně nezezlátnou.
Necháme zcela vychladnout. Před podáváním ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 351.67 kcal |
Protein: 8.21 g |
Sacharidy: 50.35 g |
z toho cukr: 34.47 g |
Tuk: 12.69 g |
z toho nas. MK: 2.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4610-hruskovy-dortik