Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k masu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, tymián a pečeme asi 20 minut.
Ořechy nasekáme nahrubo. Hrozny opláchneme, rozpůlíme, vyndáme zrníčka. Maso vyjmeme z pekáčku a osolíme, zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé. Do omáčky přidáme meruňkový džem a minutku povaříme. Pak přisypeme ořechy a víno, popřípadě dosolíme a dopepříme, zahřejeme a podáváme s kuřecími prsy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 433.30 kcal |
Protein: 37.97 g |
Sacharidy: 24.51 g |
z toho cukr: 20.26 g |
Tuk: 19.40 g |
z toho nas. MK: 2.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4603-kure-ve-vinove-omacce