Kuře ve vínové omáčce

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k masu, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, tymián a pečeme asi 20 minut.
  2. Ořechy nasekáme nahrubo. Hrozny opláchneme, rozpůlíme, vyndáme zrníčka. Maso vyjmeme z pekáčku a osolíme, zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé. Do omáčky přidáme meruňkový džem a minutku povaříme. Pak přisypeme ořechy a víno, popřípadě dosolíme a dopepříme, zahřejeme a podáváme s kuřecími prsy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 433.30 kcal | Protein: 37.97 g | Sacharidy: 24.51 g | z toho cukr: 20.26 g | Tuk: 19.40 g | z toho nas. MK: 2.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4603-kure-ve-vinove-omacce