Gnocchi se skořicí

Sladké gnocchi jsou neobvyklou, ale velmi chutnou alternativou klasických slaných úprav. V kombinaci s jemným bílým jogurtem, skořicí a čekankovým sirupem vytvoří jednoduchý a sytý pokrm, který se hodí jako rychlý oběd nebo sladká tečka dne. Tato verze je navíc hotová během několika minut a nevyžaduje žádné speciální suroviny.

Ingredience (2 x porce)

Ingredience

Postup přípravy

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě podle návodu – vaříme, dokud nevyplavou na hladinu, poté scedíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a gnocchi krátce opečeme dozlatova, aby získaly křupavý povrch.
  3. Mezitím si v misce smícháme cukr se skořicí. Přidáme gnocchi a promícháme.
  4. Na talíř servírujeme jogurt, na něj navrstvíme gnocchi a zalijeme čekankovým sirupem.
  5. Podáváme teplé jako sladký oběd nebo sytou svačinu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 239.78 kcal | Protein: 5.70 g | Sacharidy: 28.49 g | z toho cukr: 9.14 g | Tuk: 10.37 g | z toho nas. MK: 5.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4601-gnocchi-se-skorici