Těstoviny s medvědím česnekem a uzeným masem

Těstoviny s medvědím česnekem a uzeným masem jsou skvělým jarním pokrmem plným svěžích bylinek a výrazné uzené chuti. Kombinace jemně aromatického medvědího česneku s uzeným masem vytváří vyvážené a chutné jídlo, které rychle připravíte a které potěší každého milovníka intenzivních chutí.

Ingredience (4 x porce)

Ingredience

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve slané vodě al dente, slijeme a odložíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek do zlatova.
  3. Přidáme nakrájené uzené maso a krátce orestujeme.
  4. Vmícháme nasekaný medvědí česnek a za stálého míchání krátce orestujeme, aby medvědí česnek změkl, ale neztratil barvu.
  5. Přidáme smetanu (pokud používáme), promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  6. Vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a prohřejeme.
  7. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 544.09 kcal | Protein: 17.61 g | Sacharidy: 65.95 g | z toho cukr: 4.25 g | Tuk: 21.48 g | z toho nas. MK: 8.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4584-testoviny-s-medvedim-cesnekem-a-uzenym-masem